Вчера Мелиса отпразнува първата година от новия си живот – живот без алкохол и наркотици. С нея празнуваха приятелите й от Терапевтичен център “Само днес” – Варна, с които заедно вървят по дългия път обратно към себе си.

Тя е на 18 години и цялата е усмивка. Зад усмивката й има много болка, много преживяно, но и голяма смелост. След няколко години на множествена зависимост, Мелиса намери сили в себе си и се лекува в Терапевтичен център “Само днес”. Отскоро живее в преходното жилище и прави първите си стъпки в самостоятелния живот.

При нас Мелиса се научи на много неща, но най-важното – да се грижи за себе си и да се грижи за други хора. Преди година младото момиче не знаеше как се белят картофи, а днес резидентите чакат с нетърпение тя да е дежурна в кухнята, за да им сготви вкусно. В почивните дни Мелиса е доброволка в църквата, където резиденти на „Само днес“ готвят и сервират храна на бедните.

Предстои й още една учебна година и да завърши училище. Предстои й целият живот.

Сред подаръците, които Мелиса получи, е цвете в саксия с пожеланието да се грижи за него така, както се грижи и за себе си – с обич и постоянство.

Честито, Мелиса!