Процесът на възстановяване от алкохолна или наркотична зависимост е дълъг и сложен. Неговият успех зависи от добрата професионална подготовка на специалисти – психиатри, психотерапевти, от условията, в които се намира зависимия, от нагласите и подкрепата на неговите близки, но най-вече от личната мотивацията на зависимия за промяна. 

Ние знаем, че всеки един етап от възстановяването е важен и затова създадохме детокс център, който се ръководи от д.м Проф. д-р Снежа Златева. Той е част от цялостната ни възстановителна програма. Няма нужда да търсите необходимите специалисти на различни места. Ние предлагаме затворен цикъл на възстановяване от детокс програмата, през терапевтичния процес до ресоциализацията.    

ДЕТОКС → ПСИХОТЕРАПИЯ → РЕСОЦИАЛИЗАЦИЯ

Зависимостта е био-психо-социална болест и съответно лечението преминава през тези три сфери в тази последователност. 

Първата и много важна стъпка, през която преминава всяко едно лечение е пречистването на организма от вредните вещества, натрупали се във времето от употребата на алкохол и/или наркотични вещества.

За да се премине към психотерапевтична работа, която е в основата на лечението, зависимият първо трябва да спре употребата. Спирането на употребата, обаче често е придружено със силна физическа неразположеност или т.нар. абстинентен синдром. Неговата интензивност зависи най-вече от продължителността на периода на употреба. Особено опасно е при спирането на алкохола след дълга употреба в домашни условия. Симптомите, които могат да се появят са треперене, гадене, мускулни болки, пристъпи на паника, промени в настроението и други. Появата на тези симптоми всъщност карат човека да употреби отново и отново, за да притъпи влиянието им. 

Процесът на детоксикация помага на зависимия, чрез медикаментозна терапия да премине безболезнено през абстинентния период. Помага му да не влезе отново в познатия цикъл на употребата и да осъзнае, че веществото му изземва радостта от живота, това, че губи връзка с най-важните за него хора – неговото семейство и не на последно място – губи себе си. След спирането на употреба човек започва да усеща прилив на енергия, започва физически да се чувства много по-добре, което се отразява на психичното му състояние. Това е период, в който човек може да вземе решение да продължи по пътя на възстановяването, защото се е пробудил от кошмара, в който е живял. 

Преминаването през детоксикация на организма е една малка крачка, която може да Ви отведе далеч!

Ако имате въпроси или искате да обсъдим как бихме могли да Ви помогнем във Вашия случай, потърсете ни на телефон – 0877 843 854.

Вижте тук – ЦЕНИ И ПАКЕТИ